Fashion SPOTMY EDIT

Bravo ai stil ALL STARS: The madness goes on

 

 

 

                BRAVO AI STIL  ALL STARS  este comeback -ul show-ului devenit cult pentru adolescentele si tineretul fashion conscious din ce in ce mai numeros la noi, oricat de blamat si putin recunoscute ar fi meritele sale. Care sunt acestea? In primul rand, in afara de a oferi un entertainment easy si gossipy, ne vom gandi de doua ori inainte de a iesi din casa data viitoare si in clipa in care we finally nailed it, o sa ne zambim: “hai ca eram buna si la Bravo Ai Stil…” They got nothing on me.

                 Desigur, mai sunt si comentariile juicy ale lui Maurice, care reuseste sa gaseasca fiecarei tinute personajul potrivit desprins din filmul, soundtrack-ul sau decada potrivita. De la domnisoara Aurica a lui Calinescu, Belle du Jour la “golancele” din filmele lui Sergiu Nicolaescu, Maurice Munteanu este o enciclopedie de felurite si radiante ipostaze ale feminitatii si este singurul care reuseste sa transforme cele doua ore de emisie in altceva decat timp pierdut. N-as spune ca este chiar un fenomen, insa aceasta emisiune a umplut un gol dintr-o nisa aproape inexistenta, iar appeal-ul sau la public se datoreaza si in mare parte faptului ca a fost prima emisiune de gen.

                Daca antropologii spun despre Bravo ai Stil ca aici “concurentele sunt supuse unor practici subtile de consimţire la şi aprobare a unei meritocraţii competitive, consumiste, (post)modernă şi neoliberală “, se pare ca acestea sunt atat de subtile incat ele nu constientizeaza aceasta, singura acuzatie demna de dovedit invartindu-se in jurul zdrobitorului  “ba tu ai stilist”.

 

Atentie! Plictisitor, daca nu va numarati printre “fanii” acestei emisiuni. Protagonistele:

 

OTILIA: prototipul perfectei playboy bimbo care are rolul de comic relief al emisiunii, tratata cu indulgenta si zambete condescendente, la care biata Oti reactioneaza cu nonsalanta, fiindca nu prea se prinde. Nume de cod: Barbarella.

BEATRICE: Fara sare si piper, Beatrice incearca sa  compenseze lipsa unui talent real printr-o atitudine mai tough, dar degeaba…Persistenta nu e totul. Nimic mai mult de adaugat. Nume de cod: Tanti.

IULIANA: Situata cam pe locul al doilea pe podiumul castigator, Iuliana afiseaza niste tinute aproape perfecte, umbrite insa de certitudinea ca nu ii apartine conceptia acestora. Discrepanta dintre varsta si spectrul tinutelor pe care le afiseaza este imensa. Este, insa, delicata si uberfeminina. Nume de cod: Mimozica.

MARISA: Brokerul emotional al concursului, Marisa, compenseaza un stil simpatic – dar cam atat, printr-o ingenuitate nedisimulata. Pasul marisian nu o poate ridica la mai mult de miss popularitate, pentru ca nu are nici talentul, nici cultura de a se raporta la anumite referinte. Probabil nici la porecla data de Maurice, Cesonia noastra din anii 80′. Sorry. Nume de cod: Miss Boboc.

DENISA: Fada, seaca, dar cu tinute corecte, usor peste medie. Prezinta stilist si o intreaga armata de intr-ajutorare. Daca expresia din limba engleza “patura uda” s-ar traduce printr-o persoana, aceasta ar fi Denisa. Nume de cod: Fata Batrana.

SILVIA: Incontestabil cea mai talentata dintre concurente, Silvia isi demonstreaza versatilitatea extrema cu fiecare aparitie, fiind o adevarata forta in acest milieu artistique, aparand in ipostaze complexe de la cele mai frivole pana la cele quintesssentially conceptual. Toate legate cu o fundita supradimensionata teatral – baroca. Nume de cod: Stilvia.

ALINA & ANDREEA: Concurentele din primul sezon al concursului s-au intors si nu mai au nimic de demonstrat. Decat ca locul lor nu este aici, cu siguranta.  Nici Alina, nici Andreea nu pot iesi dintr-un banal cotidian care ne sufoca pe toti, oriunde am intoarce privirea. Nume de cod:  -.

LARISA: Un fel de Oti 2, Larisa a reusit o performanta mai mare decat in sezonul in care a participat: si-a luat un stilist mai bun. Reuseste mai des ca inainte sa vina cu tinute bune si foarte bune, insa si in cazul ei este izbitoare discrepanta dintre spectrul sau personal si cel expus prin tinutele care plimba cateodata printr – o zona avangardista si foarte rarefiata. Zone care sunt putin prea mult pentru o viitoare nevasta de fotbalist. Nume de cod: WAGS Bucuresti.

 

 

With anticipation,

                               Silvia

One thought on “Bravo ai stil ALL STARS: The madness goes on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *