Fashion SPOTFRESH

C&A a lansat prima colectie de moda sustenabila #WEARTHECHANGE

C&A a lansat prima sa colecție de modă sustenabilă care te face să arăți, să te simți şi să faci bine, sub conceptul-umbrelă intitulat #WearTheChange. Această colecție conține produse sustenabile pentru întreaga familie: de la tricouri certificate Cradle to Cradle™ nivel Gold fabricate din 100% Bumbac Bio (organic), la piese pentru a căror producție s-a folosit energie regenerabilă, o mai bună gestionare a apei precum și tehnologii avansate de curățare a apei. Printre materialele folosite la realizarea colecției #WearTheChange a companiei C&A se numără și bumbacul și poliesterul reciclat, atât pentru reducerea producției de deșeuri cât și pentru reducerea utilizării materiilor prime virgine.

Sustenabilitatea a fost pe primul plan în strategia C&A a ultimilor ani acest lucru aducând realizări unice în industria textilă: cel mai mare utilizator de Bumbac Bio (organic) timp de cinci ani, iar în 2017 C&A a fost primul retailer care a dus ideea de modă circulară la un nou nivel prin lansarea în premieră a primului tricou 100% reciclabil certificat cu nivel Gold de către Cradle to Cradle™ . Această reuşită a fost premiată cu “Inovația sustenabilă a anului”. C&A nu s-a oprit acolo și lucrează din greu pentru a crește numărul de articole realizate din materiale mai durabile în colecţiile sale, cum ar fi: Bumbac Bio, piele tăbăcită fără crom, poliester reciclat și multe altele.

 

“Toate aceste atribute sunt combinate sub umbrela #WearTheChange – o colecție care cuprinde articole dedicate femeilor, bărbaților și copiilor”, a declarat Kristina Büttner, Director de Marketing al C&A Europa. “Vrem ca clienții noștri să vadă că mai mult de jumătate din produsele prezente în colecțiile noastre sunt sustenabile, adică având în gând grija pentru mediul înconjurător”. Tehnologia inovatoare Cradle to Cradle™ presupune ca totul sa fie realizat din materiale reutilizabile, cu amprenta de carbon neutralizata, cantitate rezonabila de apa implicata in producere, si fair trade… all check.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *