FRESHMY EDITSpotlight

De vorba cu Alex Somandroiu despre ce e hip acum in hairstyle

alex somandroiu

Alchemy       Fotograf: Stefan Curta Styling: Amir Dobos, Magda Mahomed MUA: Dana Argesan Model: Usiku Virginia Hairstyle: Alex Somandroiu

 

 

Alex, cum a inceput totul?

“La 14 ani tatal meu ma invata cum trebuie sa fie tuns un adevarat gentleman, la 20 de ani intram in primul salon de coafura care se ocupa de par si nu de parul femeilor sau barbatilor. Au urmat zeci de seminarii de specializare in colorimetrie si tunsoare si un curs local de atestare oficiala in meseria de coafor. Dupa 7 ani de lucru in salon am absolvit cursurile Clasic, Barbering si Workshop Creativ Catalin Lungu. Partea de hairdressing am explorat-o singur prin proiecte fashion in Bucuresti.

 

W Magazine              Fotograf  : Stefan Curta,  Model: Andreea Cohut, MUA: Diana Ionescu Hairstyle: Alex Somandroiu

 

 

 

 Care sunt trendurile care s-au distins anul  aceasta, in materie de coafura? Dar in ceea ce priveste culorile ? Mai tine lumea cont de trenduri?

Categoric coafurile messy, naturale, cat mai multe fire rebele, aspectul dusty si beach waves au fost cu siguranta vedetele acestei veri. Coada lejera la baza gatului si cararea pe mijloc le am remarcat foarte mult pe podium. Impletiturile nu foarte finisate au fost nelipsite, iar culorile… culorile prafuite pastelate. Inspiratia in culoare, pentru mine a fost acel par, de orice culoare, dar sters de apa de mare si putin uscat de soare.

Exista o singura culoare a sezonului? Cine sunt cele care adopta culoarea cea mai in voga?

3. Care este greseala cea mai frecventa pe care o fac femeile, cand vine vorba de ingrijirea parului sau de coafura?
Greseala pe care o face oricine este ca nu isi usuca parul cu uscatorul de par, orice coafura buna incepe cu un uscat bun!
Dorinta de a avea alta textura a parului este cea mai intalnita greseala pentru ca folosesc excesiv aparatele de indraptat sau ondulat parul. Acestea usuca si duc la deteriorarea cuticulei.

 Produsul de hairstyle indispensabil ?

Singurul element indispensabil in realizarea unei coafuri este parul sanatos. Apoi urmeaza o baza pentru coafat, poate fi Oway Flux Potion, acesta adauga corp si sustinere parului.

 

Concept Ioana Vasile & Diana Ionescu for W Magazine Foto : Stefan Curta,  Model: Claudia Dumitru  Hairstyle: Alex Somandroiu

 

 

Care este colaborarea de care esti cel mai mandru pana in prezent?

Urmatoarea colaborare este intotdeauna cea de care voi fi cel mai mandru. Oltin Dogaru (foto), Dana Argesan (make up), Amir Dobos & Magda Mohamed (styling), Laszlo Forray (scenografie), Harpers Bazar (magazine), Andra Puicea (Alchemy), modestnobility.com (fashion magazine), Diana Ionescu (make up), Carioca Studio (advertising still visuals), Otilia Flonta (designer) sunt doar cateva dintre colaborari si realizez in timp ce fac aceasta lista ca nu am avut colaborari de care sa nu fiu mandru!

 Pe cine consideri un style icon?

La barbati Nick Woster, iar la femei Daphne Guiness.

 

 

Alina Popa designer floral    Hairstyle: Alex Somandroiu

Alchemy         Fotograf:  Oltin Dogaru, Model: Valeriu Preda,  Styling: Bianca Pop Hairstyle:  Alex Somandroiu


 Alchemy         Fotograf: Oltin Dogaru,  Styling:  Bianca Pop  Hairstyle: Alex Somandroiu

 

 

 Cat de important este parul in intreg ansamblul unui look?

Cand intalnim o persoana prima data o privim in ochi, ii observam mimica fara sa realizam ca intotdeauna fata este incadrata par. Tunsoarea sau forma coafurii pun in evidenta, pe rand, trasaturile fetei, tinuta, implicit atitudinea, apoi vestimentatia.

 

 

Concept: Valeriu Preda, Costum: Alex Somandroiu, Fotograf: Valeriu Preda,  Model: Diana Gheorghe,  Mua:  Paula Sacaleanu Hairstyle: Alex Somandroiu

 

 

Ca o persoana care a incercat aproape toate culorile de par, trebuie sa te intreb cum faci sa iti descoperi nuanta de par care ti se potriveste cel mai bine ?

In primul rand, stilistul tau trebuie sa iti cunoasca personalitatea. Fiecare individ este unic, ceaiul sau cafeaua, discutia prietenoasa de pe canapeaua comoda din receptia salonului si alegerea unui hairstylist cu care exista o chimie, alcatuiesc consultatia personalizata. Cand veti ajunge in fata oglinzii el va mai face o diagnoza a pigmentilor din piele si par, stabileste ce ton se potriveste mai bine si cat ar putea sa fie de avangardist, clasic sau creativ.

 

 

 

Fotograf : Serban Gheorghiu,  Concept: Alex Somandroiu,  Model : Diana Gheorghe,  Mua: Sorin Luca Hairstyle: Alex Somandroiu

 

 

 

 

Ce sfat ai pentru tinerii hairstylisti care vor sa faca un breakthrough in cariera?

Am un sfat nu doar pentru hairstylisti: Cel mai important de stiut este ca produsul nostru nu este material, nu cream pentru bani, ci pentru realiza frumosul cu adevarat. Ne perfectionam pentru a face lucrari din ce in ce mai bune, pentru a i inspira pe ceilalti, pentru a oferi terapia vizuala prin frumos. Cheia succesului este sa faci lucrari cat mai frumoase si mai bune, in momentul in care creezi pentru castiguri materiale, pierzi esenta si foarte curand succesul”.

 

 

Until next time,

Silvia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *