Fashion SPOTFRESH

Florin Dobre AW 2018 : Romanian Spirit

 

Image may contain: 1 person, standing and suit

 

Image may contain: 1 person, standing and suit

 

 

Spiritul romanesc traieste. Si s-a intrupat intr-un dandy din perioada interbelica, desprins parca din Insemnarile lui Mateiu Caragiale, adus insa contextul social actual. Un fante versat care-si rasuceste nonsalant o tigareta, isi cultiva pasiunile intelectuale si nu numai, dar in acelasi timp e un petit-maître care s-a intors catre valorile nationale si poate simti si un fior de evlavie la momentul potrivit.

Port o combinaţie primăvăratică din măsliniu deschis şi gălbuiul mâţişorului de salcie; de la bombeul fin al pantofului la borul subţire al pălăriei sibiene, reuşesc un ton desăvârşit”, spunea Mateiu Caragiale descriindu-si  cu incantare tinuta. Tonuri precis conturate si detalii foarte bine studiate a reusit si designerul Florin Dobre, in colectia denumita  “#REZIST(in) Romania 100”, animata de un puternic patriotism transpus in figurile iconice ale istoriei si culturii romanesti pe care le regasim pe cape, vestoane, pantaloni.

Simplitate, traditie si o dragoste sincera pentru Romania, asa cum este ea in 2018, la aniversarea centenarului Marii Uniri. De la imprimeuri cadrilate, beige si roz-pal pana la maron intunecat si piele, costumele in croiuri clasice au conturat portretul unui barbat aflat la intersectia trecutului cu a prezentului, care echilibreaza repere milenare, traditionale, cu appeal-ul si definitia sarmului subtil masculin de azi.

Detalii precum braie mestesugaresti,  motive populare si religioase s-au intalnit cu maxima cochetarie a papioanelor si a materialelor cu diverse printuri intr-un mix original, avand pe fundal tricolorul impunator pe care designerul il arboreaza cu mandrie. Un detaliu inedit: la inceputul prezentarii de moda, fondul muzical predominant rock a debutat cu ritmul sacadat si solemn de toaca, ce ne-a introdus perfect in atmosfera corespunzatoare ethos-ului acestei colectii.  Daca nici aceasta colectie nu va trezeste un fior patriotic, nu stiu ce ar putea sa o faca…

 

With anticiption,

Silvia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *